2019.07.25

Nagyon jól esett a tegnap és ma kapott bíztatás, jó kívánság.

Féltem a mai vizsgála, béltükrözés eredményétől. Tegnap felhívtak a magánklinikáról, hogy a beprogramozott fel tizenkettes béltükrözésen kívül menjek reggel 8 órára mert kapok egy ingyenes vérvizsgálatot és EKG-t. Megörvendtem. Ez is mutatja, hogy öregszem.. Régebb az ingyen sörnek örvendtem volna.

Meglett a vérvétel. Haza taxiztam, porszivóztam, végeztem még egy adak glizerines klizmát és vissza  a klinikára. Bevetkőzök. Meglesz az EKG is. A szívem rendben van.

Lemegyek a vizsgálószobába. Felfekszek az asztalra, felveszem a már megismert embrió poziciót és jöjjön aminek jönnie kell. Először nem akar Átmenni az endoszkóp. Valószínű a félelemtől szorultam össze és ettől mégjobban megijedek. Akadály  A bélsár is mert a beöntés nem tisztítja meg a beleket annyira mint a Procoprep-es hashajtás. Kicsi víz adagolása, kicsi levegő és a jó hír. Az endoszkóp át tudott hatolni a daganatos helyen ami az eddigi két endoszkópos vizsgálatnál nem sikerült. Tehát nem romlott az állapot, hanem javult, de marad a műtéti javaslat.

Ez nehéz döntés. Viszont egyetlen más általam felkutatott alternatív kezelésre nincs semmi garancia. Műtét nélkül viszont valós esély van rá, hogy egy, másfél éven belül annyire elterjed a rák, hogy belepusztulok. Ha halogatom, akkor minden eshetőség megvan rá, hogy a halálos ítéletem mellett döntsek. Nehéz dió. Isten segítségét fogom kérni a döntéshez.

Az már utólag komikus oldala, hogy a gázzal, v1zzel felkavart, kidugaszolt beleim,  miatt annyit székeltem, hogy megirhattam volna a székfoglaló beszédem is és, hogy kétszer a gáz kiengedése alsónemű piszkolást hozott.

90 százalék bizonyossággal Augusztusban két műtét következik és két, három hónapot, ha minden “rendben” megy ki leszek vonva a forgalomból mert még mindig jobb megkurtított vagy akár kivezetett, sztómás béllel élni mint remélni és aztán meghalni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.