2019.07.31

Második napja nem szedek vérnyomáscsökkentőt. Helyette galagonyavirág teát iszom. Reggel 138/89 volt a vérnyomásom.

Amimt említette régebbi bejegyzésben Szombaton leálltam a Xarelto vérhigító szedésével is. Még Aszpirint és egy másik vérhigítót szedek. Az eldugult nyaki ütőereket meg minden este almaevcetben érlelt foghagymalével kenek. Azért este mert szörnyen büdös.

Holnap égetem fel magam mögött a hidakat, amikor megmondom a sebészeknek, hogy nem műttetem magam. Hogy jó vagy rossz volt a döntésem belátható időn belül kiderül. Egyelőre jól érzem magam.

A párom ott akar hagyni. Úgy néz ki ez egyszer komolyan gondolja. Nagyon szeretem, de amit kér tőlem, hogy műtessem meg magam az a halálomat jelentené. Az asszonyi szív bármilyen fondorlatra képes, hogy elérje célját. Azt is tudom, hogy a javamat akarja amikor így gyakorol nyomás reám, de nem fogom magam megműtetni.

Remélem ez már a gödör alja mert innen vagy felfele vezet az út vagy ez lesz a sírhantom. Bízok Istenben. Semmi sem történik véletlenül. Ami csapás jön azt mind meérdemeltem. Ami meg nem öl meg az erősebbé és remélhetőleg jobbá tesz.

 

“2019.07.31” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Olvasgattam néhány beszámolót “Harcom a rákkal” címen;ha jól sejtem félelem és frusztráció lappang a háttérben.Megjegyzem;a félelem fiziológiai állapota már eleve aktiválja a “feltételezett” tumorsejtekben levő többszörösen gyógyszer-rezisztens fehérjéket,ami megmutatja,hogyan befolyásolja illetve határozza meg a rákkal kapcsolatos szemléletünk és hitünk a tumorok fiziológiáját és lefolyását.A félelem-sok esetben depresszióval és szorongással párosulva- posztmodern társadalmunk majd valamennyi szférájában jelen van.Ez egy súlyos probléma;egy “lehangoló”diagnosztizálás olyan traumatikus hatással van,hogy pár éven belül még azok közül is rengetegen lesznek súlyosan depressziósak,akiknél utóbb kiderül,csupán hámszövet eredetű,benignikus sejtelváltozás van egy testrészükben. Úgy gondolom ebben az esetben az igazán hívőknek,nagy szerencséjük van…

    1. Nem félelem és nem is frusztráció, hanem a szándék, hogy megvívjam és megnyerjem ezt a harcot. Lehetőleh orvosi közreműködés nélkül a saját testem, lelkem erőforrásait mozgosítva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.