2019.10.03 Gyógynövények-Bioélmiszerek

biobolt

A gyógynövényeknek csodálatos hatása van, de kell tudni pár dolgot. Nem mindegy, hogy honnan szedik, mikor szedik, milyen napszakban, időjárásban gyűjtik be. Fontos, hogy megfelelő legyen a szárítás, a tárolás, a csomagolás. Csak egy példát említve több gyógynövényt forgalmazó cég műanyag tasakba teszi a növényi részeket. Ez egyenes út a megpenészedésük felé.

Másik szempont, hogy nem egyforma két különböző helyen vagy egyazon helyen, de más időpontban szedett növény hatóanyag koncentrációja. Az adag függ többek között a testsúlytól. Sokkal hatékonyabb a gyógynövényből készített szeszes tinktúra. Az sem mellékes, hogy a szeszes tinktúra már 15 perc után a vérbe jut. Jól meg kell nézzük, ha nem magunk szedjük, hogy melyik cégtől, kitől szerezzük be a gyógynövényeket.

Úgyszintén fontos a víz amivel a teát főzzük. Erre a célra a legjobb az egészségügyi szervek által megvizsgált forrásvíz,

Tény, hogy a rákos betegségek elszaporodásának az egyik fő oka az élelmiszerekhez adott különböző vegyszerek, az ipari állattartásnak a körülményei és technológiája. Ez különösen érvényes a béldaganatok kialakulására. A bioélelmiszerek. Ismerve az élelmiszerláncok kapzsiságát az ott forgalmazott élelmiszerek bio voltában nem hiszek. Teljesen bio csak akkor lehetne az élelem ha magunk termelnénk meg. Idővel piacról, internetes fórumokról be lehet szerezni adalék és vegyszermentes élelmiszer alapanyagot. Függetlenül a diétától, hogy hús vagy szénhidtátmentes vagy mindent megeszünk a legfontosabb szerintem, hogy minél kevesebb vegyszert tartalmazzon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.