2019.10.08 83 ezer

Évente 83 ezer ember betegszik meg rákban Romániában. Ebből 52 ezer belehal. Tehát a diagnosztizált betegek több mint 62 százalék meghal. Ez nem egy jó arány, nem egy jó kilátás. A bennem levő kisördög azt súgja, hogy ennyit akár ráolvasással is lehetne hasonló hatékonysággal kezelni. Erre cseppet sem lehet büszke az orvostársadalom. Lényegében ez szegénységi, tudásszegénységi bizonyítvány.

Valamikor létezett a jó öreg házi doktorbácsi aki ismerte az egész családot. Létezett alapkutatás olyan emberekkel mint Szentgyörgyi Albert, Pauling és sokan mások. Lényegében ma is az ő munkájuknak köszönhető a várható élettartam meghosszabbodása. Az ő idejükbe kezdett megerősödni a gyógyszeripar is. Tűntek el lassan a patikusok, aki helyben, a patikájukban készítették személyre szabva a gyógyszereket és vették át helyüket az ipari készítmények. Ez a gyógyszeripar lassan gyógyszer maffiává nőtte ki magát amelyiknek egyetlen célja a profit mindenáron. Nem érdeke a betegek meggyógyítása és ezt a napokban meg is mondta egy jeles képviselőjük, hanem a profit maximalizálása az egyetlen céljuk. Ezért nem igazán várható el, hogy ők hozzák a megoldást a rákos betegek szenvedésére.

Még mindig bolyong bennem a hűlés, de fent vagyok. Módosítottam a teakeveréket amit iszom. Még korai következtetést levonni hatásáról. Köménymagot tette hozzá a bélgázért, bélnyugtatóként és csihányt mint méregtelenítő. Gondolkozok azon, hogy egy darab fahéjat is beletegyek mert jól esik minden ami fahéjas és ajánlott is bélpanaszokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.