2020.02.22-25

Híztam másfél kilót. A vérnyomásom elfogadható és a cukorszintem is.

Napok óta kivettem a vérnyomáscsökkentőt. Helyette gyakrabban mérem a vérnyomásom és ha esetleg felmenne akkor galagonya tinktúrát vetek be.

A bélműködésem nem az igazi. Elmúlt a napi tíz széklet, de most időnkén székrekedésem van. Eddig a mentolos cukorkára fogtam mert egybeesett a cukorka evésem a székrekedéses napokkal, de most már nem eszek mentolos cukorkát és mégis időnként székrekedésem van. Fájdalmaim nincsenek és az étvágyam is jó.

A minap járt bent az antikváriumban egy hölgy. Még volt ezelőtt egy jó évvel, hogy könyveket adjon el mert eladta a vásárhelyi lakását. Most  egy értékes, négy kötetes könyvet hozott be. Szó, szót követett és elmondta, hogy a fiát akarta segíteni az eladott lakás árával mert bélrákja volt. Most már meghalt szegény fia és a hölgy készül az öregek otthonába úgyhogy azokat a könyveket sem tartja meg amelyekhez eddig ragaszkodott. Elbeszélése szerint a fiát megműtötték és utána egy darabig jól volt. Súlyban is gyarapodott. Aztán felfedeztek egy áttétet a májban. Ennek kezelésére Magyarországra járt intravénás C vitamin befecskendezésére. Ennek hatására a daganat csökkent, de aztán a máj felmondta a szolgálatot és a néni fia meghalt. A néni szerint a C vitamin miatt mondta fel a fiának a mája a szolgálatot. Nem tudom, hogy ez volt e az ok, de azért elgondolkoztatott. Arra az elhatározásra jutottam, hogy nem szedek több C vitamin, hanem élelmiszerrel fogom bevinni a szervezetbe.

Ami a daganatot  illeti folytatom azokkal a módszerekkel amelyekkel eddig kezeltem és gondolkozok azon, hogy esetleg megismételjem a sugárterápiát. A kemoterápiát nem mert meg van nagyobbodva a májam és tavaly is a kemoterápia végére fehér lett a székletem mint a májcirrózisoké. Szerencsére már harmadik éve nem ittam egyáltalán alkoholt és húst sem eszek. Ezért remélem kiheveri a kemoterápia májölő hatását a májam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.